Thursday, 6 June 2013

He's leaving for his future :D #Alhamdulillah .

Assalamualaikum dear peeps ! :D

Herm, ape kabar? hope korang sume sihat walafiat ... fara kat sinie pun shat jugak..
tapi to lah.. mood berubah lah sikit kan.. sebab adik dah tak stay kat rumah..
Adik fara dah dpt further study dekat uitm lendu, alor gajah.. huuu,, jauhh kot ! 3 jam baru nak smpai sane. .. huahuahua :(

2nd June 2013 . hari yang sangat tak bole lupe . the day that tear us apart ..
sedih tu memang lah kan.. giler tak sedih ! adik to dah mcam ibarat twin fara dah .. yelah, beza umo pun tak bnyak . 2 tahun je beza .. kadang-II tu kalau kluar, orang yg tak kenal kami igat kami nie kembar .. farhan to abang, fara nie adik . haha . lawak ja ! *Muka fara nie tak matang-II lagi kah ? ahaha :p

Everything yang fara suke, misti dye suke.. macam to jugak lah gan fara.. ape yang dye suke, misti fara akan suke.. Banyak benda yang kitorang selalu share .. Bukan banyak lagi daah, tpi hampir kesemuanye !
huhu . contohnye, kalu dye pkai kasut converse , fara misti converse. kalu dye pkai jeans brand levis, fara misti carik levis jugak . kalu dye pkai selipar brand asadi, fara misti pkai asadi jugak..

Hmm, too much memories with him.. Biasenye petang-II kitorang akan pi main badminton, kadang-II main bola, and kalu penat sikit, kitorang cycling je keliling taman.. Kitorang biasenye riadah dri pkul 5.30 p.m until 7.00 p.m. Then, kitorang siap-II mandi, azan maghrib then, pi masjid same-II .. hermm , tapi skarang nie , tade geng dah .. sobsob =(
habis je solat, dye tugu kat pintu masjid, kitorang balik same-II ... hmm, lpas balik dari masjid, kitorang akan dinner. kalu mama masak, dinner kat rumah la, kalu mama penat, kitorang tugu ayah pulak blik dlu dari masjid, then pi dinner kat luar.. Balik je dari dinner, kitorang akan lepak kat ruangtamu ..
kitorang akan decide nak tegok movie or nak tegok channel sports . huhu .. :D
everything kitorang memang buad same-II ...


Perkara-II yang selalu keeps me remind him are :-

1. Mase petang-II kalu tak kluar riadah, misti kitorang duk kat dapur , masak-II . kadang-II masak cekodok, kaadng-II masak favourite dye .. *Spagheti ! :D

2. Kalau time shopin, kitorang jalan berdua, mama ayah jalan berdua. so, dye akan decide baju,sluar, kasut, bag, tudung or anything lah yg fara nak beli, cntik or tak, wane ape , sume fara tnye dye and dye pun akan tanye fara hal yang same utk beli things dye .

3.  Kalau travel for holiday, kitorang akan pakai baju yang pattern dye same , or design yang same or warne yang same...

4. Mase balik sekolah, fara akan tunggu dye kalau dye lewat, and he'll do the same thing to me if im late .

5. Apepun yang dye or fara makan, kitorang akan share .. yes, if dye makan kat luar mase outing gan member-II dye, and if fara outing gan member-II fara, misti kitorang belikan utk salah seorang.. utk family jugak..

6.  Kitorang jugak kadang-II akan beli t-shirt yang memang same design dye .

7.  Mase pi pasar malam, misti berdua. tak boleh sorang-II . wajib berdua ..
     *Tpi skrang nie fara tak pi dahh .. malas . sbab teringat kat dye.. tugu dye balik cuti.

8.  Bulan ramadhan, kalu ayah mama malas nak kluar pi bazar temerloh, so kitorang berdua jelah pi bazar TJ ..

9.  Things kitorang, kitorang akan share. kadang-II dye pakai shirts fara, and kadang-II fara pakai shirts dye.. bosan kan pakai shirts yang same je .. hehe :D

10.  Bile dye nak potong rambut, kadang-II fara akan temankan dye and ckap style rambut macam mane dye patut buad .. huhu :)

Jemput tengok lah album kitorang nie ye . hehe :D


Jejaka terhangat dalam family . hikhikss :D 

*Here we are :)





 *It's a holiday ! :D

*Sehati , Sejiwa :*

*Precious Time :D



*Bile Kami Buad Muke ! hermm ! haha ^_^"




*Yeayyy ! Adik Angkat With Us :)
=>> Muhammad Zubier .




*Haha, Okay . Enough With That Face ! -.- 



Yes. I admit. I miss him badly . He's the oned and only.
Mr.Bodyguard for the rest of my 20 years life . keep acompany me kalau fara nak outing gan kawan lelaki ..

He'll drive for me . and he's the best gift from ALLAH selain mama ayah :)

Wherever i am , whenever , whoever and whatever i do, he'll always there for me . I love you adik . I'd heart you so much . Either mama and ayah . Be a good son in there ! xD

Lots of love ~~ #Farra Farhana Hashim :)



p/s : he's coming back :)
will meet him soon .

xoxo , published ! :)
#FarraFarhanaHashim

Wednesday, 8 May 2013

WANITA SOLEHAH DULU, KINI


Memang benar, sekarang sudah tidak ada wanita solehah yang sebaik

 
Khadijah, selembut Aisyah & seteguh siti Fatimah kerana mereka adalah orang-orang

 terpilih oleh ALLAH & dijanjikan SYURGA

 

Namun In sya ALLAH, sekarang masih ada wanita akhir zaman yang ingin belajar 

berusaha menjadi wanita SOLEHAH yang sebaik Khadijah, selembut Aisyah & 

seteguh Siti Fatimah dengan menjadikan mereka sebagai tauladan.

 
In sya ALLAH, mereka adalah wanita yg tengah membaca tulisan ini .

ehh , awk yang lelaki to yang membaca to , bukan la fara maksud kan awk yang 

 

mnjadi wanita solehah . tpi sebaliknya . jadilah lelaki yang soleh yang boleh pimpin

 

ahli keluarga mnuju jalan yang diredhai NYA .  


and well , im trying too :)
pray for me will ya ? thanks ...



Senyum
(✿◠‿◠)


xoxo , PUBLISHED !
#Farra farhana hashim :)  

Wednesday, 1 May 2013

rindu .

heyy , assalamualaikum guys .
buad ape to ? meh la singgah entry kali nie  . hehe :D

entry kali nie pasal rindu . rindu sape eh ?
haa , rindu kat kawan-II . especially dekat hisham , farid , azmie , haikal and hakim .
dorang nie gang study group fara . lame daa ta texting , tak borak same .
yang sorak sibuk gan keje , yang sorang sibuk gan itu , sibuk gan inie , haishh ...
korang dah lupe fara eh ? hermmm ...

korang igat lagi tak wktu kite study same ? fara rindu tau waktu to .
rindu jugak lah nak masak mee bandung sesame . ade pulak yang nakal pegi record video kami . haha .. nakal-II pun tpi tetap cute je . haha .
korang nak tegok ? kejap eh .  fara upload :D


video

 *Err , ta jadi lah na upload pic yang masak mee bandung to . malu . haha :P

haa . nie waktu belajar . esok dah la ade paper , bole lagi maen-II ?
well , biase lah . itulah KAMI . yes , K.A.M.I . hehe :D

Ya ALLAH , rindu giler kot . huaaaa . korang mane weyhh ?
come back to me please ..... hehe :D
 err , pape pun we are still a good partners . ouke guys ?
i love you :-*

XOxO, PUBLISHED !
#Farra farhana hashim :) 

For The Rest Of My Life :)

assalamualaikum dear peeps ;-)

herm , ape kabar smue ? Hope you guys are doing fine ..
Auchummm ! Aaachuummm ! ishk3 , berhabuk dah blog nie . haha ..
tak selang berape weeks je ta update kan .. dah berhabuk  ..
herm , yelah . bukan tanak update , tpi kebelakangan sifat malas semakin berleluase dalam diri plus demam lagi . to yang malas tu . hehe .. sorry will ya :)

Orite , now here the things :)
entry2 sebelum nie sume cite pasal orang2 di sekeliling fara je kan . yelah , story pasal kawan2 , story pasal cikgu2 , sekolah . tpi story pasal TUAN PUNYE BLOG tade pun kan ..
haha . yelah yelah , nak story lah nie  .. . S.A.B.A.R :)
hehe .  

Ouke , fara was born on 24th May 1993 . Now im 20 to be .. huaaaaa *macam dah tue sgt je kan . heee :D
hm , was born in Negeri Sembilan . i only got 2 siblings which is as everyone know , me and my only brother :) We were born In The Country masak lomak cili api . wuhuuuu , best ooo masakan oghang nogori sombilan . I just love that soo much <3 .

korang nak tegok pic fara kecik2 dlu ? haah . time 2 3 years old dlu . yang time tegah nakal . NAKAL GILERR2 to . haha . sampai pening ma ayah den nak membesarkan den . Kejap eh , den upload ..



haa , yang baju merah to den lah . yang sorang to adik den . cumei kan .. haha .. fara sayang adik fara nie ketat2 . 
dye muda 2 thun je dari fara . kami rapat sangat2 . dye lah rahsie fara dan fara lah rahsie dye . everything kami akan share same2 . tak kire lah ape2 pun . sumtimes , shirts pun boleh bertukar2 . haha . kelakar lakar je . even dye lelaki tpi fara pakai je shirts dye . btw , shirts lelaki shemartt ouh ! hehe ^_^ 
  haa , to fara lah to . sume2 to :D


nie lah dye , bahana bawak fara pi skolah . haha . mama kan cigu , jdi fara ikut mama pi skolah . mase2 kecik2 fara tak suke duk gan nanny , jadi fara memang ikut mama . sumtimes mama bawak fara dlam class , so fara akan mnjadi satu OBJEK kegemaran student2 mama . haha . 
*Taulah fara cumei an . heeeee :D
ouke . fara perasan kejap :P

 nie lah mama kesayangan fara . PN. ROZIAH HUSSIN . 

See , Nakal nye fara . Only Allah know how mama and ayah can control me . haha .
Thanks A Lot mama for taking a good care of me <3
i heart u sooooo much ! :')

see , sumtimes fara can be so like BOYISH . haha . suke sgt main bola . mcam2 budak lelaki mama ayah ckap .
hbis nak buad macam mane , nie lah fara :)
 

see , ayu jugak kan bile ber"skirt" . hehehe :D
 

 actually , this time baru lepas lempar bola kat ayah . haha .. tah mane tah pegi nye bola to . sepak pun bukan tepat lagi =,="

  
fara sayang sangat2 kat ulat gonggok nie tau tau :P
sampai sekarang pun still simpan lagi . yelah , khazanah alam , mane bole buang mcam to je . hehe ":D
 







 

herm , to lah serba sikit pics fara . SO , its reallt-II hard utk mendewasakan anak dara bgi ma ayah . yess , i know . macam-II kerenah anak-2 nie yang kadang-II bole bertindak luar dari kotak pemikiran orang dewasa . Mase kecik , laen kerenah nya  , mase dah grown up ? lagi-II lah double triple mibblle masalah yang kite kasi ma ayah kite pening kepala na jage kite kan .

hewhew . I'm Sory ma , I apologize ayah . I promise you, i will be a good muslimah , a good daughter and the best daughter for you both . I Promise . 
trust me dear mama , trust me my ayah . I do really-II promise to make you both proud of me .
Proud to have me as your both daughter . I will make it real . I will make it true . 
wait and see ^_^ " .

XoXo , PUBLISHED !
: : farra farhana hashim :)      

hati .

It's hard to pretend you love someone when you don't, but it's harder to pretend that you don't love someone when you really do.

well , i do really meant this statement . bile kite suke kat seseorang to , memang susah kan kite nak pretend like we don't cause we do really-II feel . haha . tapi i've to remember this oned thing .
"Jika dye belongs to me , then why should i feel worry ? cause Allah has promised yg jika dye milik kita , lambat atau cepat then dye akan tetap jadi milik kita .


"dear my pemilik tulang rusuk",
 walau siape pun awk , kat mane pun awk skang , and ape pun awk tegah buad skang , jangan lupe utk sentiase meng"upgrade" diri awk and topup pahala awk , be a good muslim and always be close to ALLAH , cause i am here would do the same things so then , we will be in heaven together , forever . In Shaa ALLAH <3

this is one of the thing that i can do for you . DOA . Then only , u will be in kesejahteraan and redha NYA :D

*err , apesal entry kali nie jiwang karat sangat ? hhaaha . sory lah . nie lah NATIJAH nye kalu tegah bace Novel . ahaha . hati berbunge bunge daa  . ape bole buad ? :3


haha =,= "

xOxO , Published !
#Farra farhana hashim ^_^ "

Monday, 18 March 2013

: : Today Is The Day

assalamualaikum w.b.t .
Dear peeps . huaa o.O
today is the day . today , result STPM akan keluar . YA ALLAH , Kau kurniakanlah kejayaan kepada fara Ya Allah . Kau berilah fara keputusan yang cemerlang . walaupun fara tau fara banyak maen2 mase study. tapi fara sngat2 berharap kau makbulkan doa fara nie Ya Allah .

Ayah , ayah ayah . haha . cakap pasal ayahkan.
ayah fara nie excited sangat2 nak tugu result anak perempuan dye nie .
 Ya Allah , smoga fara dapat make my mama and ayah proud of myself . insyaallah . amin .

p/s : Guys , korang tolong doakan fara dapat 4flat dalam STPM 2012 nie yea .
Insyaallah . Amin :)

Wednesday, 13 March 2013

A Years To Remember ^_^ "

hyee sayang sayang kat luar sane :D

Assalamualaikum ! hehe xD

Buad ape to korang ? Meh lah singgah kejap kat blog fara nie ha .
ade story tentang kisah hidup fara . herm , korang tanak tau ? alaa , meh lah ambik tau . heee :D
Fara tulis khas utk kawan2 fara yang fara rindu giler giler nie. *nak nages aa :')

hehe . oukeh2 ..
berkisarkan tajuk di atas , A Years To Remember adelah satu story berdasarkan pengalaman fara masuk form6 . kuikuikui :3
Ade org ckap , masuk form6 nie , org tak pandai lah , org dpt result spm teruklah . EHH EHH !
Pandai memandai je ckap macam to kan . nak kene belasah nie . hihi ^_^
takde maknenye masuk form6 nie budak tak pndai . nak bukti ?
Buktinye , fara nie dapat je sambung blajar kat UITM PUNCAK ALAM harito utk diploma lepasan spm . tpi disebabkan HOMESICK o.O hehe . fara decided nak duk rumah , smbung form6 je . haa , tegok , org pndai pun msuk form6 lah . hihihi . Ouke3 , *fara Perasan kejap . hermm =,= " .

Korang nak tau ? Disebabkan masuk form6 nie lah fara ade terlalu banyak kenangan nangan yang tak bole utk dilupakan . KENANGAN YANG TERLALU BERMAKNE

Bukan sahaje bermakne , tpi memang sangat2 beerti lah . eh ? macam same pulak mksud bermakne and beerti to kan ? hgaha . abaikan ^_^ ".

Bermule dari Form6 fara belajar erti mnjadi seorang pemimpin , fara belajar macam mane nak handle a trip , mcam mane nak layan kerenah kawan2 , and  THE MOST IMPORTANT IS I LEARN HOW TO APPRICIATED THE RELATIONSHIP BETWEEN ME AND KAWAN2 , ME WITH CIKGU2.

Di Smk Abu Bakar, Temerloh fara dapat kawan2 yang bagi fara kawan dunie akhirat . Korang nak kenal diorang2 sume ? heee :D
kejap eh . nak upload pic :)

 HA , Nie Lah Tempat Dimane Persahabatan fara and Kawan2 fara Terjalin . 
SMK ABU BAKAR, TEMERLOH

 
 kami in 2011 <3

ha, macam mane ? riang ria kan kitorang masuk form6 . so , adik2 jgan takut masuk form6 . banyak benda dpt belajar . ONE MORE THING that SHOULD BE HIGHLITED is FORM6 adelah SETARAF DENGAN A-LEVEL AND MATRIKULASI kay . jangan pandang rendah dkat student form6 . Plus , STPM dalam batch terakhir kitorang was the toughest examination berbanding dengan diploma . Jangan pandang sebelah mate o.O 
hehe .

dalam thun 2012 , kami lebih byak menghabiskan mase buad  
"STUDY GROUP" ! Whattt ?!! study group ? haa , study group lah sangat =,= " . hahaha xD

betullah . kitorang banyak study2 mase cigu takde dlam class . tak dinafikan ade yang tidoq . tpi to lah kenangan dalam class yang kite tak bole dpat kat tepi jalan . 






    
inie semua kenangan bagi fara dalam 2011 dan 2102 . terlalu pjang lagi lebar kalu nak cite kat sinie . hehe ;p





~ ~ sweetest memories ever ~

XoXo , Published !
me love you @farra farhana hashim :)