Monday, 18 March 2013

: : Today Is The Day

assalamualaikum w.b.t .
Dear peeps . huaa o.O
today is the day . today , result STPM akan keluar . YA ALLAH , Kau kurniakanlah kejayaan kepada fara Ya Allah . Kau berilah fara keputusan yang cemerlang . walaupun fara tau fara banyak maen2 mase study. tapi fara sngat2 berharap kau makbulkan doa fara nie Ya Allah .

Ayah , ayah ayah . haha . cakap pasal ayahkan.
ayah fara nie excited sangat2 nak tugu result anak perempuan dye nie .
 Ya Allah , smoga fara dapat make my mama and ayah proud of myself . insyaallah . amin .

p/s : Guys , korang tolong doakan fara dapat 4flat dalam STPM 2012 nie yea .
Insyaallah . Amin :)

Wednesday, 13 March 2013

A Years To Remember ^_^ "

hyee sayang sayang kat luar sane :D

Assalamualaikum ! hehe xD

Buad ape to korang ? Meh lah singgah kejap kat blog fara nie ha .
ade story tentang kisah hidup fara . herm , korang tanak tau ? alaa , meh lah ambik tau . heee :D
Fara tulis khas utk kawan2 fara yang fara rindu giler giler nie. *nak nages aa :')

hehe . oukeh2 ..
berkisarkan tajuk di atas , A Years To Remember adelah satu story berdasarkan pengalaman fara masuk form6 . kuikuikui :3
Ade org ckap , masuk form6 nie , org tak pandai lah , org dpt result spm teruklah . EHH EHH !
Pandai memandai je ckap macam to kan . nak kene belasah nie . hihi ^_^
takde maknenye masuk form6 nie budak tak pndai . nak bukti ?
Buktinye , fara nie dapat je sambung blajar kat UITM PUNCAK ALAM harito utk diploma lepasan spm . tpi disebabkan HOMESICK o.O hehe . fara decided nak duk rumah , smbung form6 je . haa , tegok , org pndai pun msuk form6 lah . hihihi . Ouke3 , *fara Perasan kejap . hermm =,= " .

Korang nak tau ? Disebabkan masuk form6 nie lah fara ade terlalu banyak kenangan nangan yang tak bole utk dilupakan . KENANGAN YANG TERLALU BERMAKNE

Bukan sahaje bermakne , tpi memang sangat2 beerti lah . eh ? macam same pulak mksud bermakne and beerti to kan ? hgaha . abaikan ^_^ ".

Bermule dari Form6 fara belajar erti mnjadi seorang pemimpin , fara belajar macam mane nak handle a trip , mcam mane nak layan kerenah kawan2 , and  THE MOST IMPORTANT IS I LEARN HOW TO APPRICIATED THE RELATIONSHIP BETWEEN ME AND KAWAN2 , ME WITH CIKGU2.

Di Smk Abu Bakar, Temerloh fara dapat kawan2 yang bagi fara kawan dunie akhirat . Korang nak kenal diorang2 sume ? heee :D
kejap eh . nak upload pic :)

 HA , Nie Lah Tempat Dimane Persahabatan fara and Kawan2 fara Terjalin . 
SMK ABU BAKAR, TEMERLOH

 
 kami in 2011 <3

ha, macam mane ? riang ria kan kitorang masuk form6 . so , adik2 jgan takut masuk form6 . banyak benda dpt belajar . ONE MORE THING that SHOULD BE HIGHLITED is FORM6 adelah SETARAF DENGAN A-LEVEL AND MATRIKULASI kay . jangan pandang rendah dkat student form6 . Plus , STPM dalam batch terakhir kitorang was the toughest examination berbanding dengan diploma . Jangan pandang sebelah mate o.O 
hehe .

dalam thun 2012 , kami lebih byak menghabiskan mase buad  
"STUDY GROUP" ! Whattt ?!! study group ? haa , study group lah sangat =,= " . hahaha xD

betullah . kitorang banyak study2 mase cigu takde dlam class . tak dinafikan ade yang tidoq . tpi to lah kenangan dalam class yang kite tak bole dpat kat tepi jalan . 






    
inie semua kenangan bagi fara dalam 2011 dan 2102 . terlalu pjang lagi lebar kalu nak cite kat sinie . hehe ;p





~ ~ sweetest memories ever ~

XoXo , Published !
me love you @farra farhana hashim :)
  

I Do Love My Part Time

assalamualaikum dear peeps :)

13 . 03 . 2013 . NICE NUMBER rite ? hehe . 
i love the arrangement of the date by today . macam sweet kan . haha .
tah pape je . number je pun kan . haha . In fact , tade faedah kaitan kaji pasal date . kalu calendar islam takpe lah lagi kan . hewhew :-*

oukeh . hari ni fara nak cite pasal part time fara . 
Result is just around the corner . Ya ALLAH ! tak seminggu je lagi result nak kluar on 18 march 2012 o.O
takutnyeeee :')
Ya ALLAH , Kau Kurniakanlah kecemerlangan dan keputusan yang cemerlang kepada aku dan rakan2 seperjuanganku . YA ALLAH , kami memohon padaMU . Sesungguhnya, hanya padaMu tempat kami memohon dan mengadu . Hanya KAU yang Maha Mendengar lagi Maha Mengetahui isi hati kami . 
Makbulkanlah permintaan kami Ya ALLAH . Amin YA Rabb :')

SO, sementara fara duk cuti tunggu result nie  , fara ikud mama pi sekolah dye . duk kat class dye and tegok mama mengajar . *Bukan TEGOK saje ouke ;)
ade jugak membantu taotaotao . hehehe .... fara suke sangat2 tegok budak2 nie . alaalaala , comel nye lah .. 
so , fara ckap kat mama , fara ambik beberapa student mama utk diajar . nie mereka yang tercicir . tak kenal A - Z sangat lagi . so , fara jadi cikgu lah skrang . hehe .










haha . tegok to  . macam2 gelagat budak2 nie kan . ade yang malas , ade yang nakal , ade yang suke sangat menyakat , *sampai fara pun disakatnye . haha . :D
ape2 pun , dorang sangat2 melucukan . 
hariII tersenyum sendri fara tegok dorang punye telatah.
and i'm totally sure that im gonna miss them so badly lepas nie . INSYAALLAH , bile ade rezki nk further study , ouhh , bubyee2  adik2 kakak . kakak will rindu korang soo damn much ! ^,^ " . 
  
inielah part time yang paling berharge buad fara . selain jadi driver mama hari2 , fara dpat jugak berbakti untuk anak bangsa
waahh "! koya je kan kan . haha ! :p

xOxO , PUBLISHED !
ME LOVE @FARRA FARHANA HASHIM
^,^"

Tuesday, 12 March 2013

SOmeBody That I've Used To Know :')

Assalamualaikum korang.
haa , harini fara nak share gan korang pasal somebody yang sangat2 bermakne bagi fara . 

Name dye ARIF HAKIM . HAHA ! prekkk ! Jangan tanye lagi siape dye pade fara . tapi tanye fara nak cerita ape tentang dye ? hehehe :D
Oukeh , now , here the story :)

fara kenal dgan dye mase bulan January last year . then , fara get to know him more around the month of February . Dye seseorang lahh yang sangat2 lahhhh SWEET ! AWWWW ! rindu pulak dekat inie orang . haha ^_^ 
Dye bukan je sweet , tapi dye jugak sangat2 baek , and full of misery . haha . wahh ! kenape fara ckap dye full of misery ? haa , biarlah fara je yang tau . hehe . Dye jugak sangat2 lah seorang yang , we can call him "A ROMANTIC GUY EVER" THIS IS INSANE ! AM I FALLIN' IN LOVE WITH HIM ? IT'S ONLY A MONTH . NO WAY MAN ! HAHAHA :P

for a month , we get to know each other . and on one day , he ask me "would u like to be my girl" AUCHHEEEDDD ! <3
my heart was going like dupp dapp dupp dapp ! and i kept on thinking all over again . *Actually, i was thinking about him. haha . so , i decided to accept him . wawww :)

on 22nd of february 2012 , i am like an apple of his eyes . <3
texting the whole day . wont stop the finger* haha ! rasenye macam dah tak boleh renggang langsung dengan phone . atototo . haha . mengade kan :P 
ape boleh buad . dugaan berkasih sayang . haha :D
dye dengan keprihatinan dye terhadap fara membuadkan fara rase happy giler-2 kot . tak penah pun rase sedih . yelah , DALAM HATI ADE TAMAN KAN .   
HAHA . agak2 nye lah kalu ade planet jatuh mase to pun , buad dek je >_< 
so , we keep care of this relay until the end of december 2012 kalau tak silap . bukan salah sape2 . tapi maybe dah tibe masenye kite buad hidup membujang . wahhh ~~! cakap macam selame nie tak bujang jee kann :

haha . tadelah . tapi rase mcam sentiase dilindungi je bile SI DYE ade bersame kite . dye lah tmpat mengadu masalah , dye lah tempat fara nak share suke duka selain daripade mama ayah . 
Dye yang always be there for me when i need someone to talk , to be my listener or to be my shoulder to cry on . Dye lah jugak orang yang selalu buad fara nangis tau . haa , aiyoookk ! taktao , nangis ? haa nangis ? cakap happy sangat dengan SI DYE nie . skrang nangis selalu pulak ? tade lah . NAngis Terharu .. tao tao . sebab dye sentiase buad fara tersenyum . 
herm , kalu nak tau pasal gaduh pulak ? biase lah . mane ade manusia2 nie tak gaduh kan . so , normal to us . tapi kami jarang bergaduh . and kalu gaduh pun , kejap je dah baik . tak smpai 5 minit pun. kuikuikui :3  
selalunye fara lah yang kuad majuk nye . hihhihi :p
*Habis , dah memang sejak azali fara nie budak kuad majuk 
haha . sabar jelah :D

*Sikit sikit aku merajuk
Kau selalu sabar pujuk
Tapi sebenarnya
Ku cuma nak uji saja <3





    acecehceh , menyanyi pulak . hehe . sekali sekala . ape salahnye nyanyi kan . hiburkan hati .
~~~ lalalalala ~~  heee :D
jum kite layan lagu nie :)
click link inie ==> http://youtu.be/4qipaEFa80s

ouke . korang misti tertanye2 kan . takde ke pic yang tersayang fara nie kan . haa , na tegok ? boleh .
TAPI ! korang kena janji  . simpan rahsie nie baik2 oukeh . haha . rahsie lah sangat =,="


HAA , INIE LAH DYE ORANG YANG DINANTI2 KAN . 
ARIF HAKIM .
-  Dilahirkan pade 6 nov 1993
- dilahirkan di terengganu . anak jati ganu bohh ! hehe :P
- berketinggian 172 cm and berkeberatan 50kg
- seorang yang cute ! to me . hehe . 
- seorang yang pandai pujuk orang
- seorang yang sangat2 busy . buwex ! :P haha .o.O
- seorang yang nakal tpi sumtimes sangat2 ke abang abangan :D
- seorang yang matured but at the same time jugak dye boleh jadi keanak anakan :p
- seorang hamba ALLAH yang soleh 
- seorang yang sweet , gentleman and romantic guy . 
*(thats why i'm fallen in love with him )
- seorang yang sangat2 annoying ! haha . but fara sayang giler kat dye nie :p
and lasty seorang yang sangat memahami fara . terima fara seadaenye . 


THATS ALL THE REASON WHY I KEEP ON ADORE HIM . KEEP ON LIKE HIM .
and i keep on be as his friend . maybe ? err :/ 
*ask him for sure  .


#so , ade yang berkenalan dengan dye ke ? haa , ade ? huhh ! tak boleh ! :3
*Fara jealouse giler :P 
haha . tade lah kawan lah gan dye . fara happy kalu dye happy . kalu korang happy ? 
fara jealouse :3
kahkahkah ! :D

oukeh , bubye peeps :)
assalamualaikum . thanks for reading .
jazakaallahu khairan ^,^"

A Very Special Day . My Brother's Engangement .5 January 2013

haa , korang nak tau , pembuka tahun 2013 nie memang seronok sangat2 . yelah , nak tau pasal ape . Sempena 5th Of January , abg fara bertunang . ( Abang Sedare tetapi dianggap abang sendiri )* huhu .
Dye bertunang dgan orang Kuala Lipis, Pahang .  Jauh kan . 3 Jam to . *Sakit pinggan duk lame dalam keta . hohoho xD


Tadaa , Alhamdulillah . Safely Arrived .
abang kite misti dah nervous to . huhuhu . Mane lah tau skali Bakal Bapak Mertue dye reject dye ke . kan kan . huahuahua :D
  
acecehceh . anak-2 dara nie . oopss , yang sebelah  kiri number 2 to je yang 
Mak Dara . hehehe .  bawa barang hantaran nie . kena 
"Handle With Care" sangat-2 barang2 nie sume . karang tak pasal2 tuan dye marah . kuang3 o.O



dari kiri to , "Makcik" ( ha , nie bukan lagi anak dara . hehe ) , then "Ika And Syamin" ( Anak Makcik ) , "Kak Atul" ( Adik Abang yang bertunang nie ) , "Kak Aisyah" ( Anak Mak Andak ) , AND that was ME !!! huhu , next oned is "Mak Andak" and LAst One was "My Mama" <3 
Akhirnye , Majlis Pertunangan Pun berjalan dengan lancar . Alhamdulillah . 
Bersyukur ke Hadrat Illahi . :)
 ~ The Future Pengantin in 2013 ~

 wahh , bagai pinang dibelah belah . happy nye mereka . hihhihi :p

 ~ Them With Mama ~ <3


 Abang With Mama :)
Segala galanye berjalan dengan lancar . kami pun beransur pulang sekitar jam 4 petang to . tpi fara dengan mama , ayah , adik , syafiq and abang eje tak jugak nak balik terus . kami teruskan lagi perjalanan kami berjalan2 . Abang eje to nak sangat carik Musang King . haha . *Mengidam :p
hahaha. tapi malang bagi abang eje sbab dye tak jumpe . dah habis . huhu . :)
 
 Fara gan Abang Eje .
Geng GAduh2 . haha . Abang selalu buli fara . adehh -_-"
hahaha :p
kami selamat sampai Mentakab around pukul 8 - 9 malam . then abang belanje kitorang makan malam . then kami ajak abang tegok wayang . cite "Minyak Dagu" . 
dekat GSC Mentakab je . xD
btw , cerita to ade unsur-2 hantu yang menyeramkan . haha . tapi ade jugak kelakarnye :D

so , sampai sinie jelah fara bercerita yep . dah lenguh dah nie menaip . idea pun dah ketandusan . wahhh , macam buad karangan pulak . hehehe .  

SEMOGA JODOH ABANG GAN KAKAK KITE BERKEKALAN SEHINGGA KE JINJANG PELAMIN LAH YE . INSYAALLAH . AMIN . TAK LAME LAGI DALAM MID YEAR NIE ABANG AKAN MENGADAKAN MAJLIS PERKAHWINAN . SEMOGA SEMUANYE BERJALAN LANCAR . AMIN :D 
XOXO . PUBLISHED ! 
  WITH LOVE : FARRA FARHANA HASHIM :)    

Monday, 11 March 2013

Missing you Guys Badly :'(

hyee korang . fara rite this blog based on what i felt . so , now . perasaan fara based on what you guys have read on my tittle . 

ouke , korang "guys" in the tittle was refer to bestfriendforever fara which is  they are farid, hisham, azmie, haikal and hakim . selain drpd dorang in BFF fara , dorang jugak geng study fara . kitorang dah berkawan about 2 years .. and dalam persahabatan nie tersimpul beribu kenangan bersame . 

but now , everything was changed . after stpm , dorang sume dah busy buad hal masing2. and sometimes , i was thinking , are they keep on missing me either ? hermm :/

korang nak tau tak, kadang2 kalu fara rindu gan BFF fara nie , fara just tegok old pics . keeps on remembering the "KENANGAN" .


haa , the left one HISHAM AHMAD , in the middle was ME , and the right one was FARIDZUAN .
even kitorang selalu gaduh2 , tpi nie lah kitorang . gaduh2 manje kot ? haha . tak kesah lah to . janji kite kawan sampai bile2 yea :)
haa , apesal ? tertanye-2 eh mane lagi 3 orang . AZMIE , HAIKAL ,AND HAKIM ? sabar , sabar . pasti akan diperkenalkan kepade korang lgi 3 jejake nie . 
 hehe... 

jeng-3 !!! hehe . :D
  
haa , nie lah dye jejake yang ditunggu2 to . hehe . HAIKAL namenye dye *focusnye dye study kan . haha . tak sedar fara snap pic dye to :)

  
yang nie pulak , name dye HAKIM . kadang-2 dye nie selalu buad kelakar smpai dye sndiri tak faham ape yang dye ckap . haha . ehh , apekah ? haha =,="


 
and the last one nie lah name dye , AZMIE . dye nie sumtimes , serious yang amat . tapi serious2 pun , tao yang dye tipu or tak . haha .
*Rajin budak sorang nie . :P 

terlalu banyak kenangan kalu nak kongsi dlam blog nie , smpai esok pun tak siap update . hehe . so, kite stop dlu . nnti kite ade ape2, kite cerita laen ouke ^_^"

assalamualaikum . selamat malam korang <3