Wednesday, 8 May 2013

WANITA SOLEHAH DULU, KINI


Memang benar, sekarang sudah tidak ada wanita solehah yang sebaik

 
Khadijah, selembut Aisyah & seteguh siti Fatimah kerana mereka adalah orang-orang

 terpilih oleh ALLAH & dijanjikan SYURGA

 

Namun In sya ALLAH, sekarang masih ada wanita akhir zaman yang ingin belajar 

berusaha menjadi wanita SOLEHAH yang sebaik Khadijah, selembut Aisyah & 

seteguh Siti Fatimah dengan menjadikan mereka sebagai tauladan.

 
In sya ALLAH, mereka adalah wanita yg tengah membaca tulisan ini .

ehh , awk yang lelaki to yang membaca to , bukan la fara maksud kan awk yang 

 

mnjadi wanita solehah . tpi sebaliknya . jadilah lelaki yang soleh yang boleh pimpin

 

ahli keluarga mnuju jalan yang diredhai NYA .  


and well , im trying too :)
pray for me will ya ? thanks ...



Senyum
(✿◠‿◠)


xoxo , PUBLISHED !
#Farra farhana hashim :)  

Wednesday, 1 May 2013

rindu .

heyy , assalamualaikum guys .
buad ape to ? meh la singgah entry kali nie  . hehe :D

entry kali nie pasal rindu . rindu sape eh ?
haa , rindu kat kawan-II . especially dekat hisham , farid , azmie , haikal and hakim .
dorang nie gang study group fara . lame daa ta texting , tak borak same .
yang sorak sibuk gan keje , yang sorang sibuk gan itu , sibuk gan inie , haishh ...
korang dah lupe fara eh ? hermmm ...

korang igat lagi tak wktu kite study same ? fara rindu tau waktu to .
rindu jugak lah nak masak mee bandung sesame . ade pulak yang nakal pegi record video kami . haha .. nakal-II pun tpi tetap cute je . haha .
korang nak tegok ? kejap eh .  fara upload :D


video

 *Err , ta jadi lah na upload pic yang masak mee bandung to . malu . haha :P

haa . nie waktu belajar . esok dah la ade paper , bole lagi maen-II ?
well , biase lah . itulah KAMI . yes , K.A.M.I . hehe :D

Ya ALLAH , rindu giler kot . huaaaa . korang mane weyhh ?
come back to me please ..... hehe :D
 err , pape pun we are still a good partners . ouke guys ?
i love you :-*

XOxO, PUBLISHED !
#Farra farhana hashim :) 

For The Rest Of My Life :)

assalamualaikum dear peeps ;-)

herm , ape kabar smue ? Hope you guys are doing fine ..
Auchummm ! Aaachuummm ! ishk3 , berhabuk dah blog nie . haha ..
tak selang berape weeks je ta update kan .. dah berhabuk  ..
herm , yelah . bukan tanak update , tpi kebelakangan sifat malas semakin berleluase dalam diri plus demam lagi . to yang malas tu . hehe .. sorry will ya :)

Orite , now here the things :)
entry2 sebelum nie sume cite pasal orang2 di sekeliling fara je kan . yelah , story pasal kawan2 , story pasal cikgu2 , sekolah . tpi story pasal TUAN PUNYE BLOG tade pun kan ..
haha . yelah yelah , nak story lah nie  .. . S.A.B.A.R :)
hehe .  

Ouke , fara was born on 24th May 1993 . Now im 20 to be .. huaaaaa *macam dah tue sgt je kan . heee :D
hm , was born in Negeri Sembilan . i only got 2 siblings which is as everyone know , me and my only brother :) We were born In The Country masak lomak cili api . wuhuuuu , best ooo masakan oghang nogori sombilan . I just love that soo much <3 .

korang nak tegok pic fara kecik2 dlu ? haah . time 2 3 years old dlu . yang time tegah nakal . NAKAL GILERR2 to . haha . sampai pening ma ayah den nak membesarkan den . Kejap eh , den upload ..



haa , yang baju merah to den lah . yang sorang to adik den . cumei kan .. haha .. fara sayang adik fara nie ketat2 . 
dye muda 2 thun je dari fara . kami rapat sangat2 . dye lah rahsie fara dan fara lah rahsie dye . everything kami akan share same2 . tak kire lah ape2 pun . sumtimes , shirts pun boleh bertukar2 . haha . kelakar lakar je . even dye lelaki tpi fara pakai je shirts dye . btw , shirts lelaki shemartt ouh ! hehe ^_^ 
  haa , to fara lah to . sume2 to :D


nie lah dye , bahana bawak fara pi skolah . haha . mama kan cigu , jdi fara ikut mama pi skolah . mase2 kecik2 fara tak suke duk gan nanny , jadi fara memang ikut mama . sumtimes mama bawak fara dlam class , so fara akan mnjadi satu OBJEK kegemaran student2 mama . haha . 
*Taulah fara cumei an . heeeee :D
ouke . fara perasan kejap :P

 nie lah mama kesayangan fara . PN. ROZIAH HUSSIN . 

See , Nakal nye fara . Only Allah know how mama and ayah can control me . haha .
Thanks A Lot mama for taking a good care of me <3
i heart u sooooo much ! :')

see , sumtimes fara can be so like BOYISH . haha . suke sgt main bola . mcam2 budak lelaki mama ayah ckap .
hbis nak buad macam mane , nie lah fara :)
 

see , ayu jugak kan bile ber"skirt" . hehehe :D
 

 actually , this time baru lepas lempar bola kat ayah . haha .. tah mane tah pegi nye bola to . sepak pun bukan tepat lagi =,="

  
fara sayang sangat2 kat ulat gonggok nie tau tau :P
sampai sekarang pun still simpan lagi . yelah , khazanah alam , mane bole buang mcam to je . hehe ":D
 







 

herm , to lah serba sikit pics fara . SO , its reallt-II hard utk mendewasakan anak dara bgi ma ayah . yess , i know . macam-II kerenah anak-2 nie yang kadang-II bole bertindak luar dari kotak pemikiran orang dewasa . Mase kecik , laen kerenah nya  , mase dah grown up ? lagi-II lah double triple mibblle masalah yang kite kasi ma ayah kite pening kepala na jage kite kan .

hewhew . I'm Sory ma , I apologize ayah . I promise you, i will be a good muslimah , a good daughter and the best daughter for you both . I Promise . 
trust me dear mama , trust me my ayah . I do really-II promise to make you both proud of me .
Proud to have me as your both daughter . I will make it real . I will make it true . 
wait and see ^_^ " .

XoXo , PUBLISHED !
: : farra farhana hashim :)      

hati .

It's hard to pretend you love someone when you don't, but it's harder to pretend that you don't love someone when you really do.

well , i do really meant this statement . bile kite suke kat seseorang to , memang susah kan kite nak pretend like we don't cause we do really-II feel . haha . tapi i've to remember this oned thing .
"Jika dye belongs to me , then why should i feel worry ? cause Allah has promised yg jika dye milik kita , lambat atau cepat then dye akan tetap jadi milik kita .


"dear my pemilik tulang rusuk",
 walau siape pun awk , kat mane pun awk skang , and ape pun awk tegah buad skang , jangan lupe utk sentiase meng"upgrade" diri awk and topup pahala awk , be a good muslim and always be close to ALLAH , cause i am here would do the same things so then , we will be in heaven together , forever . In Shaa ALLAH <3

this is one of the thing that i can do for you . DOA . Then only , u will be in kesejahteraan and redha NYA :D

*err , apesal entry kali nie jiwang karat sangat ? hhaaha . sory lah . nie lah NATIJAH nye kalu tegah bace Novel . ahaha . hati berbunge bunge daa  . ape bole buad ? :3


haha =,= "

xOxO , Published !
#Farra farhana hashim ^_^ "